Ana Sayfa / Türkiye Gezi Önerileri / İstanbul / İstanbul’da Lale Zamanı…

İstanbul’da Lale Zamanı…

İstanbul’da Lale mevsimi başladı. Bizde sizler için İstanbul’da Lale’lerin en iyi izlenebileceği mekanları derledik.

  1. Beykoz Korusu

İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan koru İstanbul Boğazı sırtlarında, Beykoz ile Paşabahçe arasındaki sırtlardan başlayarak, Karadeniz’de Riva Köyü’ne kadar uzanan geniş bir alana yayılmıştır.

Günümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan koru, halkın ziyaretine açıktır. İçinde otopark, kır kahvesi, restoran, sera, açık spor alanları, çocuk parkı, oturma terasları ve piknik alanları bulunmaktadır. Lale festivali kapsamında 2016 yılında Beykoz Korusu’na 8 farklı türden toplam 92.720 Lale dikildi.

2017 yılında da devam edecek bu görsel şöleni kaçırmayın.

  1. Çubuklu Hıdiv Korosu

Hıdiv Kasrı İstanbul Boğazı’nın Anadolu yakasında bulunan
Çubuklu’ da geniş bir koruluk içinde yer alan Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa’nın köşkü

Hıdiv Kasrı tam bir saray yavrusu. Ünü Avrupa’ya kadar giden harika bir boğaz manzarasına sahip.1000 m² alan üzerine yaptırılan Boğaz tepelerinden iki kıtayı birleştiren binanın kulesi de İstanbul’un zamanında buharla çalışan ilk asansörlerinden birine sahiptir. Lale festivali kapsamında 2016 yılında Hıdiv Çubuklu Korusu’na 8 farklı türde 294.200 Lale dikildi.

2017 yılında da devam edecek bu görsel şöleni kaçırmayın.

 

  1. Fethi Paşa Korosu

Anadolu yakasının Boğaz kıyısında bulunan ve bu bölgenin oksijen deposu olarak bilinen Fethi Paşa Korusu, Sultantepe semtinin İstanbul Boğazı’nı gören sırtlarından başlayıp, Kuzguncuk Tepesi ve Paşa Limanı’nın üst kısımlarına doğru uzanıyor. Fethi Paşa Korusu, İstanbullulara temiz havada yürüyüş ve koşu alanlarından yararlanıp restoran, kafe ve çay bahçelerinde dinlenerek, kentin gürültülü ortamından uzaklaşma fırsatı sunuyor. Sık ağaç topluluğuna sahip olan koru, Anadolu Yakasının siluetinde doğadaki hemen hemen tüm renklerin karışımından oluşan rengârenk bir resim oluşturuyor. Lale festivali kapsamında 2016 yılında Fethi Paşa Korusu’na 12 farklı türde 284.408 Lale dikildi.

2017 yılında da devam edecek bu görsel şöleni kaçırmayın.

 

 

  1. Yıldız Korosu

İstanbul’un, Beşiktaş İlçesindeki tarihi park Balmumcu’dan Ortaköy arasında ÆÆİ46 hektarlık alanda yer almaktadır.  Yıldız Parkı’nın içinde Malta köşkü, Çadır Köşkü adı altında iki tane köşk vardır. Kullanım hakları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıdır.   Lale festivali kapsamında 2016 yılında Yıldız Korusu’na 50 farklı türde 830.000 Lale dikildi.

2017 yılında da devam edecek bu görsel şöleni kaçırmayın.

  1. Emirgan Korosu

Emirgan Korusu, İstanbul’da Sarıyer İlçesi’nde yer alan bir korudur. İstanbul Boğazı kıyılarında, Emirgân-İstinye semtleri arasında yer alır. İstanbul Boğazı kıyısında, 47.2 hektarlık bir alanda sırtlar ve yamaçlar üstüne yayılmıştır. Emirgan Korusu içinde Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşkü adı altında iki tane köşk vardır. Lale festivali kapsamında 2016 yılında Emirgan  Korusu’na 192 farklı türde 2.800.000 Lale dikildi.

2017 yılında da devam edecek bu görsel şöleni kaçırmayın.

  1. Büyük Çamlıca Korosu

Büyük Çamlıca Korosu, Üsküdar ilçesinde olup 163.813 m² yüzölçümüne sahiptir. Adını Üsküdar ile Ümraniye arasındaki iki yüksek tepeden biri olan Büyük Çamlıca tepesinden alan koruluktur. Büyük Çamlıca’da korunmuş bulunan kızılçam ve fıstıkçamı içerisinde barındıran koruluk, Türk edebiyatına ve şarkılara konu olmuş gözde bir gezinti yeri olarak da bilinmektedir. Koruluk, 1940’da devrin valisi Dr. Lütfü Kırdar tarafından sembolik bir bedelle kamulaştırılmıştır.  Lale festivali kapsamında 2016 yılında Büyük Çamlıca Korusu’na 18 farklı türde 500.000 Lale dikildi.

2017 yılında da devam edecek bu görsel şöleni kaçırmayın.

  1. Küçük Çamlıca Korosu

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alan bir korudur. İlçe merkezinin 4 kilometre doğusunda, Boğaziçi’nin en büyük ikinci yükseltisi olma özelliğini taşıyan Küçük Çamlıca Tepesi’nin üzerinde yer alır.  Tepede belediyeye ait sosyal tesisler bulunmaktadır. Ayrıca koru içinde Sofa Köşkü, Cihannüma Köşkü ve Topkapı Köşkü olmak üzere üç tarihî yapı vardır.  Lale festivali kapsamında 2016 yılında Küçük Çamlıca Korusu’na 15 farklı türdeki 610.000 Lale dikildi.

2017 yılında da devam edecek bu görsel şöleni kaçırmayın.

  1. Gülhane Parkı

Gülhane Parkı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Topkapı Sarayı’nın dış bahçesiydi ve içinde bir koru ve gül bahçelerini barındırırdı. Eskiden saray arazisi içerisinde bulunan ve günümüzde park olarak kullanılan şehrin en güzel yerleri arasında yer alır. İstanbul’un en büyük ve en ünlü parklarından olan Gülhane, birçok tarihi olaya tanıklık etmesi açısından da önemlidir. Bizanslılar tarafından kışla, Osmanlı döneminde ise kutlama alanı olarak kullanılmıştır. İstanbul’un fethinden sonra daha da önemli hale gelen Gülhane’de İncili Köşk inşa edilmiştir.  Lale festivali kapsamında 2016 yılında Gülhane Parkı’na 86 farklı türdeki 1.379.000 Lale dikildi.

2017 yılında da devam edecek bu görsel şöleni kaçırmayın.

 

Şimdiden iyi gezmeler… Dilerseniz İstanbul’da gezilmesi gereken 32 Yer adlı yazımı da göz atabilirsiniz. 

Zeynep POLAT

zeyneppolat@gezionerileri.com

 

 

 

Bu Yazıda İlginizi Çekebilir

Sapanca’da Ehli Keyf…

Yazdır / PDF Sapanca, Sakarya iline bağlı şirin bir ilçe. Hafta sonu ya da günü …

Yorum

  1. Bu yıl lale festivallerine yine az kaldı. Emirgan korusu yine en favori yerimiz olacak. Elinize sağlık güzel bir içerik olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.