Ana Sayfa / Vize / Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi

Vize Başvurusunda Bulunmak İçin Tıklayabilirsiniz. Vize Başvuru Formu
  • Turistik Vize
  •  Ticari Vize
  • Kültürel Vize
  • Pasaportun aslı: Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan bir pasaport ve pasaport ’ta vize için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden önce olmamalıdır
  • Vize Başvuru Formu: Lütfen dikkat: Eksik evrak bildirimi e-posta adresine yapılacağından e-posta adresi yazılması gerekmektedir.
  • İki adet fotoğraf: 2 adet yeni çekilmiş renkli biometrik (Fotoğraf 3*5 4*5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır )fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşe’ de yer almalıdır, diğerini de başvurunuza ekleyiniz. Fotoğrafın arka planı beyaz olmalıdır. Aynı anda kişinin yüz çehresi, yani yüz, alın, kulak ve boyun, açık olmalı ve net görülebilmeli. Gözlük çıkarılmalıdır
  • Pasaportunuzun fotokopisi ve eski vizelerinizin fotokopisi
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • İşyerinden izin belgesi: Çalışanlar: şirket kâğıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve başlangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu)
  • Maaş bordroları: İşverenden son 3 ayın maaşını gösterir belgeler
  • SGK giriş bildirgesi ve Sigorta hizmet dökümü: Başvuru sahibine ait sigorta kaydı gösterir evrak ve sigorta bilgilerinizin dökümü
  • Çalışan veya şirket sahipleri: Şirketin ticaret odasın ’da kaydı – Ticaret sicil gazetesinin kopyası – imza sirküleri ve vergi levhası
  • Nüfus Kayıt Örneği: Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt
  • İkametgâh Belgesi: E-devletten veya Nüfus Müdürlüğünden alınmış ikametgâh
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler : – son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü ve bankanın imza sirküleri – veya hesap cüzdanlarının orijinali
  • Emekliler: Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı) Çiftçi ise: bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi Öğrenciler: Öğrenci belgesi, kendine ait bir geliri yoksa evin geçimini sağlayan kişiden noter onaylı taahhütname, mali evraklar ve iş evrakları.
  • Uçak/Tren/Otobüs Bileti Rezervasyonu: Uçak/tren/otobüs seyahatlerin ’de: rezervasyon belgesi Özel araçlı seyahatlerde: – ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyet ayrıca Seyahat güzergâhının detaylı beyanı
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000,– AVRO teminatlı Seyahat ve Kaza sigortası
  • Hotel Rezervasyonu: Otel rezervasyonlarını gösteren belgeler
  • Başvuru sahibinin geliri yok ise: eşinizin veya ebeveynlerin veya aile üyesinin masrafları üstlendiğine dair yazı ve evraklar
  • Reşit olmayan ve yalnız seyahat edecek olan başvuranlar: velinin noter tasdikli velayet hakkı belgesi ve seyahat izini
  • Şahsi Dilekçe: Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Almanca ya da İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.
  • Pasaportun aslı: Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan bir pasaport ve pasaport ‘ta vize için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden önce olmamalıdır
  • Vize Başvuru Formu: Lütfen dikkat: Eksik evrak bildirimi e-posta adresine yapılacağından e-posta adresi yazılması gerekmektedir.
  • İki adet fotoğraf: 2 adet yeni çekilmiş renkli biometrik (Fotoğraf 3*5 4*5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır )fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşe ‘de yer almalıdır, diğerini de başvurunuza ekleyiniz. Fotoğrafın arka planı beyaz olmalıdır. Aynı anda kişinin yüz çehresi, yani yüz, alın, kulak ve boyun, açık olmalı ve net görülebilmeli. Gözlük çıkarılmalıdır. D ini sebeplerden dolayı örtülen başörtüsü takılabilir.
  • Pasaportunuzun fotokopisi ve eski vizelerinizin fotokopisi
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi Davetiye / Genel taahhüt beyanı: Ticari amaçlı seyahat edileceğini gösteren belgeler.
  • Fuar/Sergi katılım belgesi: fuar veya sergi katılımına dair belgeler veya biletler İşyerinden izin belgesi: Çalışanlar: şirket kâğıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve başlangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu)
  • Maaş bordroları: İşverenden son 3 ayın maaşını gösterir belgeler
  • SGK giriş bildirgesi ve Sigorta hizmet dökümü: Başvuru sahibine ait sigorta kaydı gösterir evrak ve sigorta bilgilerinizin dökümü
  • Çalışan veya şirket sahipleri : – Şirketin ticaret odasın ‘da kaydı – Ticaret sicil gazetesinin kopyası – imza sirküleri ve vergi levhası
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: – son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü ve bankanın imza sirküleri – veya hesap cüzdanlarının orijinali
  • İkametgâh Belgesi: E-devletten veya Nüfus Müdürlüğünden alınmış ikametgâh Emekliler: Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı) Çiftçi ise: bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi Öğrenciler: Öğrenci belgesi, kendine ait bir geliri yoksa evin geçimini sağlayan kişiden noter onaylı taahhütname, mali evraklar ve iş evrakları.
  • Uçak/Tren/Otobüs Bileti Rezervasyonu: Uçak/tren/otobüs seyahatlerin ‘de: rezervasyon belgesi Özel araçlı seyahatlerde: – ruhsat fotokopisi ve uluslar arası ehliyet ayrıca Seyahat güzergâhının detaylı beyanı Seyahat Sağlık Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000,– AVRO teminatlı
  • Seyahat ve Kaza sigortası
  • Hotel Rezervasyonu: Otel rezervasyonlarını gösteren belgeler
  • Şahsi Dilekçe: Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Almanca ya da İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.
  • Pasaportun aslı: Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan bir pasaport ve pasaport’ ta vize için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden önce olmamalıdır
  • Vize Başvuru Formu: Lütfen dikkat: Eksik evrak bildirimi e-posta adresine yapılacağından e-posta adresi yazılması gerekmektedir.
  • İki adet fotoğraf: 2 adet yeni çekilmiş renkli biometrik (Fotoğraf 3*5 4*5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır )fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşe’ de yer almalıdır, diğerini de başvurunuza ekleyiniz. Fotoğrafın arka planı beyaz olmalıdır. Aynı anda kişinin yüz çehresi, yani yüz, alın, kulak ve boyun, açık olmalı ve net görülebilmeli. Gözlük çıkarılmalıdır. D ini sebeplerden dolayı örtülen başörtüsü takılabilir.
  • Pasaportunuzun fotokopisi ve eski vizelerinizin fotokopisi
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Kültürel etkinliklere katılım: Organizatörün davetiyesi ya da kültürel hizmeti arz eden kişiyle olan anlaşma ya da katılım davetiyesi.
  • Spor etkinliklerine katılım: Avusturyalı Spor kulübünün davetiyesi ya da spor etkinliğine katılım onay belgesi veya masraf üstlenme onay belgesi
  • İşyerinden izin belgesi: Çalışanlar: şirket kâğıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve başlangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu)
  • Maaş bordroları: İşverenden son 3 ayın maaşını gösterir belgeler
  • SGK giriş bildirgesi ve Sigorta hizmet dökümü: Başvuru sahibine ait sigorta kaydı gösterir evrak ve sigorta bilgilerinizin dökümü
  • Çalışan veya şirket sahipleri : – Şirketin ticaret odasın’ da kaydı – Ticaret sicil gazetesinin kopyası – imza sirküleri ve vergi levhası
  • Nüfus Kayıt Örneği: Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İkametgâh Belgesi: E-devletten veya Nüfus Müdürlüğünden alınmış ikametgâh
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler : – son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü ve bankanın imza sirküleri – veya hesap cüzdanlarının orijinali
  • Emekliler: Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı) Çiftçi ise: bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi Öğrenciler: Öğrenci belgesi, kendine ait bir geliri yoksa evin geçimini sağlayan kişiden noter onaylı taahhütname, mali evraklar ve iş evrakları.
  • Uçak/Tren/Otobüs Bileti Rezervasyonu: Uçak/tren/otobüs seyahatlerin’ de: rezervasyon belgesi Özel araçlı seyahatlerde: – ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyet ayrıca Seyahat güzergâhının detaylı beyanı
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000,– AVRO teminatlı Seyahat ve Kaza sigortası
  • Hotel Rezervasyonu: Otel rezervasyonlarını gösteren belgeler
  • Başvuru sahibinin geliri yok ise: eşinizin veya ebeveynlerin veya aile üyesinin masrafları üstlendiğine dair yazı ve evraklar.
  • Reşit olmayan ve yalnız seyahat edecek olan başvuranlar: velinin noter tasdikli velayet hakkı belgesi ve seyahat izini
  • Şahsi Dilekçe: Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Almanca ya da İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.

 

Bir Cevap Yazın