Hindistan Vizesi…

Maalesef Hindistan Türk vatandaşlarından vize istiyor. Son zamanlardan en zorlandığım vizelerden biri oldu.

Şimdi öncelikle  https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html siteden bir başvuru doldurarak randevu alamanız gerekiyor. Ben formu doldururken http://www.hindistangezi.com/?sayfa=genel bu sayfadan çok faydalandım tavsiye ederim. Formu doldurup vize randevusu aldıktan sonra aşağıdaki evraklar ile beraber Cumhuriyet Caddesi No: 18 Dörtler apartmanı 7. Kat Taksim İSTANBUL da bulunan konsolosluğa gidiyorsunuz.

Evrakları ve tam ve dolar olarak hazırladığınız 40 Usd elden vermeniz lazım. Yanınızda size ait fatura götürmedi iseniz aman diyim sakın muhtardan alınma ikametgah götürmeyin kabul etmiyorlar. Ya e-devletten olacak yada nüfus müdürlüğünden. Birde çocuğunuz ile seyahat ediyorsanız mutlaka anne ve baba imzalı noter onaylı muvafakatname gerekli.  Parmak izi alındığı için mutlaka şahsen gitmeniz gerekli.

Eğer evraklarınızı kabul ederler ise bir gün içinde vize çıkıyor. Akşam 17:00 de pasaportları teslim ediyorlar.

Gelelim evrak listesine; ( ben gittiğimde çok azını istediler ama prosedürler değişiklik gösteriyormuş siz genede hepsini hazırlayın derim ben)

Hindistan vize başvurularında Parmak izi alınması nedeni ile müracaatlar SAHSEN kabul edilmektedir.

Not: Aşağıda yazılı şehirler İstanbul’dan başvuru yapabilir.

Diğer bütün şehirler ise Ankara’dan başvuru yapmalıdır.

Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Istanbul, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova.

Ticari Vize

  • Dilekçe (Şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmış, şirket kaşesi ve imza yetkisi olan bir kişi tarafından imzalı olmalıdır. Dilekçede başvurusu yapılacak olan kişinin; şirketteki pozisyonu, seyahat tarihleri, hangi firmaya, kimin yanına ve hangi amaçla gideceği belirtilmelidir. Antetli kağıtta şirket adresi ve telefon bilgileri yer almalıdır.)
  • Davetiye ( Davetiye içeriğinde, davetiye gönderen firmanın Hindistan’da kayıtlı olduğu ve ticari sicil numarası yazılmalıdır)
  • Hindistan’dan davetiye gönderen firmanın yeni tarihli ticari faaliyet belgesi,
  • Şirketin son üç ay banka hesap hareketleri (Şirket banka hesabı veremiyor ise o zaman nedeni ile açıklayan dilekçe verilmelidir.) – (İnternet bankacılığı hesap hareketleri kabul edilmez.)
  • Uçak rezervasyonu
  • İmza Sirküsü
  • Vergi Levhası – Son Döneme ait olmalıdır.
  • Faaliyet belgesi (3 aydan eski olmamalıdır.)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • SGK İşe giriş bildirgesi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
  • 5cm x 5cm Ebatlarında yeni çekilmiş 2 adet resim.
  • Kişinin adına kayıtlı herhangi bir fatura aslı ya da Nüfus Müdürlüğünden alınmış ikametgah aslı
  • Nüfus kimlik fotokopisi
  • Pasaportun fotokopileri
  • Pasaportun aslı (Pasaport seyahat tarihi itibariyle en az 6 ay geçerli olmalıdır. Boş vize sayfaları olmalıdır)
  • 5 x 5 Ebatındaki biometrik resim yüklenilmiş ve online olarak doldurulup çıktısı alınmış vize formu ( Form https://indianvisaonline.gov.in/visa/indianVisaReg.jsp linkinden online olarak doldurulmalıdır)

Turistik Vize

  • Dilekçe (Şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmış, şirket kaşesi ve imza yetkisi olan bir kişi tarafından imzalı olmalıdır.)
  • Uçak rezervasyonu
  • Otel rezervasyonu
  • İkametgah ( Nüfus müdürlüğü yada e-devletten)
  • Şahsi Son 3 aylık işletilmiş banka hesap cüzdanı ( Internet bankacılığı hesap hareketleri kabul edilmez)
  • İmza Sirküsü
  • Vergi Levhası
  • Faaliyet belgesi (3 aydan eski olmamalıdır.)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • SGK İşe giriş bildirgesi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
  • 5 x 5 Ebatlarından yeni çekilmiş 2 adet  biometrik resim.
  • Kişinin adına kayıtlı herhangi bir fatura
  • Nüfus kimlik fotokopisi
  • Pasaportun fotokopileri
  • Pasaportun aslı (Pasaport seyahat tarihi itibariyle en az 6 ay geçerli olmalıdır. Boş vize sayfaları olmalıdır)
  • 5 x 5 Ebatındaki Biometrik resim yüklenilmiş ve online olarak doldurulup çıktısı alınmış vize formu ( Form https://indianvisaonline.gov.in/visa/indianVisaReg.jsp linkinden online olarak doldurulmalıdır)

Seçilen randevu tarihinde parmak izi verilerek şahsen müracaat edilmesi gerekmektedir.

Vize ücreti Türk vatandaşları için ticari seyahatlerde 122 USD, turistik seyahatlerde 40 USD nakit olarak elden alınmaktadır.

Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye’den vize alabilmeleri için Türkiye’de en az 2 yıl bulunmaları gerekmektedir. Aksi durumda kendi ülkelerindeki Hindistan Konsolosluğundan başvuru yapmaları gerekir.

Yabancı uyruklu vatandaşların vize işlemleri 1 Hafta – 10 iş günü arasındadır.

 BAŞKONSOLOSLUK İLETİŞİM BİLGİLERİ

ADRES          : CUMHURİYET CAD.NO.18/7 DÖTRLER APT. ELMADAĞ-İST.

TEL                 : 0212-296.21.31 – 0212-296.21.32

FAX               : 0212-296.21.30

BÜYÜKELÇİLİK İLETİŞİM BİLGİLERİ

ADRES          :CİNNAH CAD.NO:77/A 06680 ÇANKAYA/ANKARA

TEL                 : 0312 438 21 95-98

FAX               : 0312 440 34 29

  • YEŞİL PASAPORTA VİZE UYGULAMASI VARDIR.

Kolaylıklar dilerim.

Cansu KARADAĞ

cansukaradag@gezionerileri.com

 

 

Bir Cevap Yazın