Ana Sayfa / Türkiye Gezi Önerileri / İstanbul / İstanbul’da Ramazan Ayında Ziyaretinizi Bekleyen Önemli Yerler…

İstanbul’da Ramazan Ayında Ziyaretinizi Bekleyen Önemli Yerler…

  1. Eyüp Sultan Camii ve Türbesi / Eyüp

Eyüp Sultan Camii, Ramazan ayının en çok ziyaret edilen yerlerinin başında geliyor. Türbe, Hz. Muhammed’in ordusunda sancaktar olup, İstanbul’un muhasarası sırasında şehit olan Hz. Eyyub El-Ensari’nin mezarıdır. Mezar İstanbul’un fetihten sonra bulunmuş ve üzerindeki türbe Fatih Sultan Mehmet tarafından 1459 yılında cami ile birlikte inşa ettirilmiştir.

  1. Sultanahmet Camii / Sultanahmet

Sultanahmet Meydanı’ndaki Sultanahmet Camii mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle bezendiği için, yarım kubbeleri ve büyük kubbesinin içi de gene mavi ağırlıklı kalem işleri ile süslendiği için Avrupalılarca, Mavi Camii ( Blue Mosque) olarak adlandırılıyor. Ramazan’da caminin olduğu bölümde iftar açmanın keyfi ise bir başka. Ayrıca teravih zamanı da oldukça yoğun bir kalabalık oluyor.

  1. Hz. Yuşa (as) Türbesi / Beykoz

İstanbul ili Beykoz ilçesi, Yuşa Tepesi’nde bulunan bu türbenin yapım tarihi kesinlik kazanamamıştır. Ancak, burada 28 Çelebizade Mehmet Said Paşa 1755 yılında bir mescit yaptırmış ve Yuşa Nebi Hazretleri’nin mezarı etrafını da bir duvarla çevirmiştir. Mescit yangın sonucunda zarar görmüş 1863–1864 yılında, Sultan Abdülaziz döneminde (1861–1876) aslına uygun olarak yenilenmiştir. Bu arada Yuşa Nebi Hazretlerinin mezarı da onarılmıştır. Sonraki dönemlerde buraya bir de Yuşa Tekkesi olarak ismi geçen bir Nakşibendî dergâhı yapılmıştır.

  1. Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri Türbesi / Üsküdar

Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri Türbesi İstanbul ili Üsküdar ilçesi Gülfem Hatun Mahallesi, Mektep Sokak, Aziz Mahmut Hüdai Camisi’nin avlusunda bulunan bu türbenin yapım tarihi kesin olmamakla beraber XVII. yüzyılda yapıldığı sanılmaktadır.

  1. Hırka-i Şerif / Fatih

Her yıl Ramazan ayında İslam âleminin en önemli kutsal emanetlerinden biri olan Peygamber Efendimizin Hırka-i Şerif’ini, binlerce İstanbul’lu, kentin değişik yerlerinden bu mukaddes emaneti görmek için Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’ne akın ediyor. Peygamberimiz Hz. Muhammed’- in (sas) miraca yükselirken üzerinde bulunan bu hırka, bizzat kendisi tarafından Veysel Karani’ye (Üveys el-Karnî) bırakılmış. Bugün de hırkanın koruyuculuğunu Karani’nin soyundan gelen kişiler yapıyor. Sekiz parçadan oluşan, 1,20 cm uzunluğundaki bej renk hırka, genç develerin boğazlarının altındaki tüylerden dokunmuş. Cam kapaklı gümüş bir sandık içerisinde saklanan kutsal emanetin yanındaki küçük şişeden ise çevreye hoş bir amber kokusu yayılıyor. Topkapı Sarayı`nda Hırka-i Saadet Dairesi`nde, diğeri Fatih`teki Hırka-i Şerif Camii`nde korunuyor. Ramazan ayında kapılarını ziyarete açan Hırka-i Şerif’i görebilmek büyük bir lütuf olacaktır.

Bu Yazıda İlginizi Çekebilir

Kurban Bayramı Gezi Planımız…

Yazdır / PDF Merhaba, Her zaman ki gibi bayram ziyaretlerimiz ve Kurban kesme işlemimizden sonra …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.